Wat deed Hematon in 2021 voor mensen met bloedkanker?

Hematon Nieuws

Weten, delen, ontmoeten en vertegenwoordigen; daar staat Hematon voor. Hoe zij dat het afgelopen jaar deed voor mensen met bloedkanker, is kort in beeld gebracht in een nieuwe infographic. Je kunt deze infographic hier bekijken.  

We lichten vier highlights uit de infographic 2021 van Hematon:

  1. De informatiebehoefte van de achterban is groot en groeiend, de groei van het bezoek aan de website hematon.nl nam (net als vorig jaar) toe.
  2. Het jaar 2021 werd opnieuw gedomineerd door corona. Het organiseren van bijeenkomsten voor lotgenoten was daarom niet mogelijk. Omdat Hematon toch iedereen met bloed- en lymfeklierkanker goed wilde informeren, organiseerde zij 17 webinars. De webinars waren gratis, vrij toegankelijk en na de uitzending op elk gewenst moment terug te kijken.
  3. Mede door de inspanningen van Hematon werden patiënten met een hematologische ziekte met voorrang gevaccineerd. Ondanks de vaccinatie bleek niet iedereen met een hemato-oncologische ziekte afweer op te bouwen. Dit zorgde voor veel vragen bij de achterban. Met het vragenteam van Hematon en berichtgeving op de website zijn veel vragen over corona, afweer, vaccinatie en de booster getackeld.
  4. Hematon is een groeiende en levendige patiëntenorganisatie. Het aantal leden groeide, het aantal volgers op social media nam toe en ook het aantal lezers van de nieuwsbrief steeg.

Meest gelezen

Meest recente artikelen