Waldenström

De ziekte van Waldenström is een kwaadaardige woekering van lymfocyten, een van de soorten witte bloedcellen. De aandoening valt onder de non-hodgkinlymfomen (lymfeklierkanker). De ziekte begint vaak sluimerend. Waldenström heeft een langzaam progressief verloop. Dat betekent dat de aandoening wel steeds ernstiger wordt, maar dat dit proces heel geleidelijk verloopt.

De ziekte van Waldenström is genoemd naar de Zweedse internist Jan Waldenström (1906-1996) die de ziekte voor het eerst beschreef in 1944. De medische term is lymfoplasmacytair lymfoom of macroglobulinemie van Waldenström.

Wat is de ziekte van Waldenström.

waldenstrom 552X310.png
 

Webinar de ziekte van Waldenström

Kijk hier de webinar terug over de Ziekte van Waldenström die op 15 januari 2021 werd gehouden.

Sheet WS met filmbutton 640X349.jpg


Enquête Waldenström

Heb jij afgelopen najaar ook de enquête ingevuld over hoe je behandeld zou willen worden? Dan hebben de onderzoekers nog één vraag aan jou. In de enquête is de vraag of je man of vrouw bent weggevallen. Die vraag is voor het onderzoek wel heel belangrijk! Zou je de vragenlijst nog een keer willen openen en het antwoord willen geven? Het is wel belangrijk dat op hetzelfde apparaat te doen als toen je de vragenlijst hebt ingevuld. En echt alleen die vraag nog te beantwoorden. Dat doe je door de link aan te klikken en op de pijl rechtsonder te klikken en naar de derde vraag te scrollen. Je hoeft alleen deze vraag in te vullen en niet naar het einde door te scrollen. Dank namens de onderzoeker voor je moeite! 


Klik hier de link aan.
Voor naasten die de lijst hebben ingevuld, klik op deze link.

Delen

ervaringen en lotgenotencontact

 • Peggy

  Reizen, musea bezoeken en naar de bioscoop gaan: Peggy houdt ervan....
 • Doortje

  De diagnose kanker krijgen, is bijna voor iedereen een traumatische...
 • Peter

  Die ging kijken naar pulmonale hypertensie: een verhoogde druk...
 • Peter

  Het verhuisbusje is ingepakt en onderweg, afscheidsetentjes zijn...

Delen

lees de ervaringen van bloggers met waldenström

 • Waldenström

  Een laat verslag en de tweestrijd

  Woensdag 14 juli in de ochtend bloedprikken en ’s middags een telefoontje van interne geneeskunde dat de controleafspraak een week later wordt dan gepland. Nou ja kan gebeuren heb ik in elk geval de tijd om de lab uitslagen goed te bekijken van te voren zodat ik ze bij de controle ook beter kan bespreken.

 • Waldenström

  Het loopt verder op!

  Afgelopen donderdag (7 oktober) gingen Karin en ik voor de uitslag van het bloedprikken weer naar Schiedam. Om tien uur een afspraak bij dr. van Zaanen. Aardige man die alles rustig uitlegt, ik heb er in ieder geval een goed gevoel bij. De laatste keer dat we hem zagen was een half jaar geleden. Het IgM had zich toen gestabiliseerd tot 20.8. met een Hb van 8.4.

 • Waldenström

  Reflectie -vervolg-

  Ja en hoe zit het dan met de fysieke kant? Zoals ik al aangaf vond en vind ik de invloed van Waldenström op de mentale kant van mijn leven wel mee vallen.

Ontmoeten

lees de verslagen van (online) bijeenkomsten